Μείωση του ΕΕΤΗΔΕ στους σταθμούς αυτοκινήτων

Μείωση του ΕΕΤΗΔΕ στους σταθμούς αυτοκινήτων

Αρ. Πρωτ. 3260/21.12.2011

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Σε ασφυκτική κατάσταση έχουν οδηγηθεί οι ιδιοκτήτες σταθμών αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι σταθμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα διακρίνονται για την πολύτιμη βοήθειά τους σε κάθε δήμο, αναφορικά με το θέμα της στάθμευσης. Υπάγονται στον ΦΠΑ και στον ΦΜΑΠ, έχουν υποστεί τεράστια καθίζηση στο επαγγελματικό τους αντικείμενο και αναγκάστηκαν να προβούν σε μείωση των τιμών τους σε κάθε είδους στάθμευση, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και να μην οδηγηθούν σε σταδιακή αφαίμαξη.

Οι ιδιοκτήτες σταθμών αυτοκινήτων ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε ειδική φορολογική ρύθμιση, έτσι ώστε να υπολογίζονται τα τετραγωνικά μέτρα του εμβαδού των αυτοκινήτων, που αναγράφονται στην άδεια κάθε σταθμού και να μειωθεί η τιμή ζώνης στο μισό. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ιδιοκτητών σταθμών αυτοκινήτων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις τους να συνεχίσουν να είναι υγιείς και βιώσιμες και να μην οδηγηθούν σε λουκέτο.  

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί σε ειδική φορολογική ρύθμιση, αναφορικά με τους σταθμούς αυτοκινήτων, έτσι ώστε να υπολογίζονται μόνον τα τετραγωνικά μέτρα του εμβαδού των αυτοκινήτων, όπως αυτά αναγράφονται στη σχετική άδεια, καθώς επίσης και να μειωθεί η τιμή ζώνης στο μισό;

Απάντηση Υπουργείου